Torsten Eriksson

Torsten Eriksson är författare och ingenjör med rötter i Ångermanland, numera bosatt i Stockholm. Han är också akademiskt utbildad inom musikteori, geologi, biologi och skrivande.
Torstens texter gror i myllan av både livserfarenheter och drömmar, men är varken självbiografiska eller autofiktiva. Hans önskan är att läsare uppfattar hans berättelser som autentiska och kan beröras på djupet.

Rubato

Fortsätter berättelsen om Klara och Johannes bla bla bla. Även i denna roman finns i slutet en lista över musiken i boken. Nedan några av dem som är centrala i romanen.

Variant 1: Spotify. Nackdelen är att för att höra hela behöver man vara inloggad på sitt Spotifykonto i samma webbläsare, annars hörs bara ett avsnitt av låten.

Variant 2: YouTube. Nackdelen här är att klippet kan försvinna från Youtube. Klickar man på Youtube loggan på videon, öppnas en ny flik med Youtube.

Variant 3: Egen ljudfil. Nackdelen är att få tag på en (denna är en inspelning av ett annat verk jag själv gjort vid en konsert). Man kan förstås extrahera ljudet från både Spotify (tror jag) och Youtube (definitivt), men det är nog inget man vill hålla på med på en kommersiell site.

Alla tre kan förstås läggas in i en popup som man själv kan designa hur den ska se ut (klicka på den kursiverade texten nedan). Fördelen med det är att man då kan ha en lista på några av verken utan att det tar över hela webbsidan med musikspelare.

Felix Mendelsohn: Duetto, Lieder Ohne Worte op 38, no 6